Νέα

      Eπιθυμώ να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού κ. Αποστόλου στον Α. Σ. Επισκοπής, που, όπως πληροφορήθηκα, ζήτησε ο ίδιος προσωπικά! Εμείς, φυσικά, δεχθήκαμε με ευγένεια και αίσθημα φιλοξενίας, μη υπολογίζοντας χρόνο, χώρο και χρήμα.
        Πολύ καλά γνωρίζετε όλοι οι πρόεδροι του Φορέα Α΄, από το 2014- έτος ίδρυσης- και μετά, υπηρετούμε απαρέγκλιτα τα συνεταιριστικά ιδεώδη και το όραμα της ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα των διαιρέσεων, τα ερείπια των πρώην κραταιών συνεταιριστικών οργανώσεων και τις διάφορες σκοπιμότητες.
       Πίστευα ότι αυτή η επίσκεψη θα δρομολογούσε κάποιες εξελίξεις και θα σηματοδοτούσε καταλυτικά την παρουσία μας στο συνεταιριστικό στερέωμα. Επίσης πίστευα ότι θα έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου σαν   προϋπόθεση για την εδραίωση της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας. Ήλπιζα ότι ήταν μια ευκαιρία υποχώρησης του συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης και των συγκρουσιακών λογικών, και ανάδειξης της συλλογικότητας.
       Αυτό που ουσιαστικά θα θέλαμε να μεταφέρουμε σ’ αυτήν τη συνάντηση ήταν η αγωνία του αγροτικού κόσμου, αναλογιζόμενοι, φυσικά, τα προβλήματα που απορρέουν από την οικονομική κρίση που βιώνουμε και την πρωτόγνωρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα γίνονται ευκολότερα, αν η εθνική μας στρατηγική βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων. Τι έχουμε αποκομίσει μέχρι σήμερα από την αγωνιώδη προσπάθειά μας;
       Έχουμε εισπράξει μόνο εξευτελισμό! Οι δύο επισκέψεις μας στην Αθήνα προς τον κ. Υπουργό, μας στέρησαν την πεποίθηση ότι είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι και συνομιλητές και επιστρέψαμε με άδεια χέρια και άδειο καλάθι. Τώρα εισπράττουμε τον απόλυτο εξευτελισμό από τους ίδιους ανθρώπους. Τρικλοποδιές και ίντριγκες της Νομαρχιακής Ηρακλείου!!!
       Ο Α. Σ. Επισκοπής, εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει, έχει δεχθεί πολλά κτυπήματα κάτω από τη μέση. Σας θυμίζω τις εντάσεις και τριγμούς που αντιμετωπίσαμε πέρυσι με τον κ. Κριθινάκη, τον ανηλεή πόλεμο της “ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”, αλλά και τα γνωστά δικαστήρια του περασμένου μήνα, υποκινούμενα από τον ίδιο χώρο. Και τώρα η αμετροέπεια του κ. Αποστόλου.
      Σας ευχαριστώ όλους για τις κοινές προσπάθειες που καταβάλαμε, εμπνεόμενοι από τις ίδιες αξίες. Σας ενημερώνω ότι έχουμε μπροστά μας πληθώρα δράσεων και οραμάτων να υλοποιήσουμε και ξέρω ότι οι δεσμοί μας θα γίνονται ολοένα και στενότεροι. Όμως επιθυμώ να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι επειδή η συνεταιριστική οργάνωση που εκπροσωπώ έχει υποστεί σημαντική ζημιά ( σε χρόνο και χρήμα ) από όλες αυτές τις ανούσιες διαδικασίες, δεν επιθυμώ στο μέλλον να συμμετέχω σε κανένα σχήμα, με κανένα συνάδελφο που συνεχίζει να τροχοδρομεί στον διάδρομο της Νομαρχιακής Ηρακλείου και συμμετάσχει στο “Αναπτυξιακό Συνέδριο” της Πέμπτης , στο Ηράκλειο. Μια Νομαρχιακή Ηρακλείου με τα γνωστά στελέχη, που έχουν διαστρεβλώσει το ρόλο τους, που είναι η εξωστρέφεια της οργάνωσης και του κόμματος, η επαφή με την κοινωνία και τις κοινωνικές ομάδες και η δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών σε όλα τα επίπεδα.
 
ΥΓ: Σέβομαι και εκτιμώ τον ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό προσανατολισμό του καθενός από εσάς. Αλλά ειλικρινά δεν γίνεται να πάει παραπέρα ο ... “κριθίνιος” πόλεμος.
 
                                                                                                          Με εκτίμηση
 
                                                                                                   Ιωάννης Κυπριωτάκης