Άρθρα

Στη Διαύγεια η «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παράταση της πιστοποίησης των υφιστάμενων ΚΥΔ και την πιστοποίηση νέων ΚΥΔ, και νέων Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ), στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, για τα έτη 2021- 2027», σε πείσμα όσων προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Είναι η πρώτη φορά που πέραν της εύλογης πιστοποίησης των ΚΥΔ, η διαδικασία ανοίγει, με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια, καθώς εισάγεται η πιστοποίηση των νέων Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών σε ΚΥΔ, με κριτήρια την κάλυψη τουλάχιστον 12 Περιφερειακών Ενοτήτων και τον αθροιστικό αριθμό αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν την χρονιά 2020 τουλάχιστον 85.000.

Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα στα ΚΥΔ της χώρας να έχουν πλέον εναλλακτική επιλογή στο επίπεδο των υπηρεσιών που θέλουν και τον τρόπο συνεργασίας.

Να συγκρίνουν, δηλαδή να αξιολογήσουν, να μελετήσουν τις προτάσεις, να επιλέξουν, εν τέλει, τον Φορέα Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών που θα αποδείξει ότι πράγματι δικαιούται αυτόν τον τίτλο, ότι πράγματι δηλαδή θα είναι υποστηρικτικά στο πλευρό τους και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Μπαίνει τέλος στις εικονικές, γενικές και αόριστες δήθεν υπηρεσίες, για τις οποίες μάλιστα θα πρέπει ετσιθελικά να πληρώνουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί.

Υπενθυμίζουμε ότι μια σειρά από ΚΥΔ έχει από ετών αντιδράσει αρνούμενο να πληρώνει αυτό το χαράτσι υπέρ του μηχανογράφου και δικαιώθηκε στα δικαστήρια για αυτή της την άρνηση.

Καλούνται, συνεπώς άπαντα τα ΚΥΔ της χώρας να είναι προσεκτικά και να μην βιαστούν να επιλέξουν.

Βέβαια, σήμερα όλοι γνωρίζουν και την ιστορία και την ουσία αυτής της υπόθεσης. Και ξέρουν ότι σε όλες τις σχετικές επισημάνσεις υπήρξε μόνο δικαίωση, ηθική και δικαστική, ενώ απ’ την πλευρά του «κραταιού κρατικοδίαιτου μηχανογράφου» έμεινε μόνο η σκόνη της συκοφάντησης, της παραπλάνησης, και των εκβιαστικών διλημμάτων.